Infecție bebeluși stafilococ auriu. Alexandru Rafila: Trebuie

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Paisprezece bebeluşi născuţi la Maternitatea ''Panait Sârbu'' au fost trataţi la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu", dintre aceştia 12 fiind depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi, se arată într-un comunicat al unităţii medicale. 6 bebeluși se află în stare gravă.

Contactat telefonic de B1 TV, Alexandru Rafila, specialist în sănătatea publică, a oferit un punct de vedere despre acest caz grav. 

”Trebuie făcută o anchetă epidemiologică, care să stabilească exact cauzele infectării. Se referă la infecții care apar într-un interval de 48 de ore de la externare. Colonizarea cu stafilococ auriu este posibilă și la copii, dar și la adulți. Inclusiv aparținătorii acestor copii ar putea fi colonizați cu acest stafilococ. De asta trebuie făcută o anchetă epidemiologică și una microbiologică care să arate dacă familiile ar putea să aibă, la rândul lor, purtători ai acestui germene și atunci se trece la o procedură de decolonizare care să elimine riscul de colonizare sau de infecție”, a declarat Alexandru Rafila.  

Regulile de igienă personală, vitale

”Cei care sunt purtători nu sunt bolnavi. Portajul este o stare bilogică naturală, pentru foarte mulți dintre concetățeni. Stafilococul se găsește la copii, dar și la adulți, de asta sunt foarte importante regulile de igienă personală, ca să prevină contaminarea. Fie că este vorba de personalul medical, fie de membrii familiilor acestor copilași”, a declarat Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel