Grupul de acțiune locală (GAL) Munţii Măcinului-Dunărea Veche a selectat primele nouă proiectecare vor beneficia în actualul exercițiu financiar de fonduri europene prin programul Leader.
Bugetul alocat celor nouă proiecte depuse de proprietăți private și alese în vederea finanțării este de 17, 3% din valoarea totală obținută de grup pentru a pune în practică a Strategiei de dezvoltare a terirtoriului acoperit.
Președinta GAL Munții Măcinului-Dunărea Veche, Ana Maria Cazacu, a declarat că în urma procesului de selecție de la nivelul GAL-ului a primit 21 de proiecte, în vederea finanțării celor nouă proiecte în valoare de 400.000 de euro.
"În evaluare avem în momentul de față proiecte depuse de autorități locale în valoare totală de 700.000 de euro", a mai adăugat Ana Maria Cazacu.
Potrivit Agerpres, președinta s-a declarat mulțumită de ritmul depunerii proiectelor, având în vedere condițiile în care zona acoperită de GAL Munții Măcinului-Dunărea Veche nu a beneficiat de multe sesiuni de informare privind modul de accesare a fondurilor europene în comparație cu teritoriul acoperit de mecanismul financiar Investiții Teritorial Integrate-Delta Dunării.
Parteneriatul pentru înființarea GAL Munții Măcinului-Dunărea Veche s-a fromat în urmă cu doi ani, între nouă entități publice și 12 entități private. Acestea au susținut realizareea unei Strategii de dezvoltare locală pentru 16 comune: Beidaud, Carcaliu, Cerna, Ciucurova, Dăeni, Dorobanțu, Hamcearca, Horia, Izvoarele, Nalbant, Ostrov, Peceneaga, Stejaru, Topolog, Turcoaia și Valea Teilor.
[citeste si]
Acest program Leader funcționează la nivelul Uniunii Europene din anul 1991. Programul spirjinea inițial zonele subdezvoltate din Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu