Regizorul Nicholas Dimăncescu, fiul consulului onorific al României la Boston a murit în Munţii Şureanu

nicholas-dimancescu-
nicholas-dimancescu-

Regizorul Nicholas Dimăncescu, fiul consulului onorific al României în Boston a murit în Munţii Şureanu, unde pornise pe urmele dacilor. Tânărul de 26 de ani a căzut în gol, aproape două sute de metri.

Peste 40 de salvamonţişti şi jandarmi l-au căutat fără oprire. Luni, l-au găsit fără suflare, în prăpastie.

La 600-700 de metri altitudine, în Munţii Şureanu, operaţiunea de recuperare a trupului tânărului a fost o adevrată probă de foc pentru salvamontişti. După o noapte istovitoare pe munte, după 15 ore de căutări, salvamontiştii au reuşit să ajungă cu targa la bază.

Tânărul se afla pe munte împreună cu patru prieteni. Voiau să filmeze un documentar despre viaţa dacilor. Aseară, băiatul a plecat singur din tabăra de lângă peştera Cioclovina.  În zona aceea, muntele este o capcană. O mişcare greşită, pe ploaie, i-a fost fatală tânărului.

Regizorul Nicholas Dimăncescu, în vârstă de 26 de ani, cu dublă cetăţenie, americană şi română, a realizat două filme despre România în timpul primului şi celui de-Al Doilea Război Mondial, care au fost difuzate atât de televiziunea naţională, cât şi de o televiziune din America. În judeţul Hunedoara, regizorul Nicholas Dimăncescu avea de gând să filmeze un al treilea documentar despre viaţa dacilor. De la Cioclovina, regizorul avea de gând să se mute în Munţii Orăştiei pentru a continua filmările.

Cel mai probabil, tatăl său, consulul onorific al României la Boston, îi va duce trupul în America, pentru înmormântare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel