Dieta cu borș. Scapi imediat de kilogramele în plus

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Borșul este ideal pentru curățarea organismului. De asemenea, te ajută și să scapi de kilogramele în plus, mai ales acum după sărbători.

Bogat în minerale, vitamine şi enzime, borşul are multiple beneficii pentru organism, însă trebuie să fie pregătit în casă, deoarece produsele din comerţ pot conţine aditivi ce pot altera calitatea nutriţională a acestuia. Așadar, indiferent dacă vrei să faci o cură sau să foloseşti borşul numai în mâncare, reţeta ideală ­este cea făcută în casă.

Borşul este eficient dacă vrei să slăbești. Datorită proprietăților sale, stimulează digestia şi arderea grăsimilor. Borşul de casă este sărac în calorii, dar are o cantitate generoasă de calciu, ceea ce înseamnă că poţi slăbi rapid. Drojdia care contribuie la fermentarea tărâţelor este şi ea benefică pentru silueta ta, deoarece conţine enzime care descompun rapid mâncarea consumată şi îţi detoxifică organismul de grăsimile rele.

La ce ajută

Boli respiratorii cronice - bronşită, astm, sinuzită - două căni de borş băute zilnic ajută la vindecarea acestor boli şi mai ales, preîntâmpină agravările şi recidivele.

Indigestie, vomă - se bea zilnic înainte de masă o jumătate de pahar sau un pahar de borş.

Oboseală cronică - se bea un sfert sau o jumătate de litru de borş dintr-o dată pentru revigorarea rapidă a organismului şi a sistemului nervos.

Borşul are şi contraindicaţii pentru persoanele cu probleme gastrice, care ar putea să nu îl tolereze.

VEZI ȘI: Sucurile acidulate și apa. Cori Grămescu: Problema nu ține de hidratare, ci de ingrediente. Așadar nu în acest mod spălăm efectele

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre sucurile acidulate. Dacă bem astfel de lichide, putem „spăla” efectele lor consumând mai multă apă sau ceai?

Dacă o persoană bea Coca-Cola (sau orice alt suc acidulat) și apoi bea multă ceai și apă (de exemplu trei căni de ceai, doi litri de apă versus o doză de Coca-Cola la 330 ml), își poate feri organismul de efectele negative ale acestor băuturi? Funcționează principiul „două fapte bune spală un păcat”? Sau nu știu, dacă în weekend mănânc fast food, prăjituri și beau suc acidulat fac rău corpului atâta timp cât în restul celor cinci zile ale săptămânii, am mâncat cât mai sănătos?

„Problema consumului de sucuri de acest gen nu ține de hidratare, ci de ingredientele pe care acestea le conțin, așadar un consum ulterior de apă în cantități suficiente nu „spală” efectul. Dacă consumăm sucuri sau alimente a căror listă de ingrediente pare că face parte dintr-un laborator de chimie este evident că acestea vor avea un impact negativ asupra noastră, atât pe moment când se va crea acea stare de disconfort specifică consumului alimentelor foarte procesate, și cu un conținut ridicat de calorii, cât și pe termen lung.

Desigur, a avea un stil de viață sănătos nu înseamnă să mâncăm numai salată și carne de pui la grătar, însă trebuie să învățăm să consumăm alimente care ne plac, care au un gust bun, dar care au cât mai puțini aditivi și care sunt gătite într-un mod cât mai natural”, a explicat Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel