Angajaţii Dacia ameninţă cu greva generală

renault_dacia_63479900
renault_dacia_63479900

Sindicaliştii de la Dacia au anunţat, vineri, că de săptămâna viitoare vor iniţia proteste, inclusiv grevă generală, nemulţumiţi de direcţiune, care a eliminat grupele de muncă la departamentele Caroserie şi Presaj şi la alte secţii ale societăţii, situaţie ce afectează 3.000 de salariaţi.

Autor: Romulus Bălăşoiu

Potrivit vicepreşedintelui sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, angajaţii respectivi sunt afectaţi deoarece la calcularea pensiei, la un an de activitate, aceştia câştigau trei luni de muncă şi astfel se puteau pensiona mai devreme.

Momentan, la Dacia se întâmplă un lucru cu care sindicatul nu este de acord. Managementul începe să aplice noul Cod al muncii, care are măsuri inacceptabile în timp.

În momentul de faţă, sindicatul de la Dacia va iniţia acţiuni de protest împotriva managementului de la Dacia în legătură cu faptul că directorul general a luat o măsură prin care a retras grupele de muncă la departamentele Caroserie şi Presaj, precum şi la alte departamente. Grupele de muncă sunt un rezultat al muncii lor, noxele şi condiţiile grele de muncă însemnând trei luni în plus la un an de muncă la pensie.

Ion Iordache, vicepreşedintele sindicalului Automobile Dacia, a declarat că salariul nu este afectat în momentul de faţă, doar pensia, dar că probabil urmează a fi afectat şi acesta. El a adăugat că îl ingrijorează faptul că anul 2012 începe cu plecarea lui Sandero în Maroc, informează Money.ro.

Sindicaliştii sunt extrem de nemulţumiţi de managementul actual de la Dacia, iar sindicatul este în curs de consultare cu organizaţiile sindicale şi începând, cel mai probabil, de săptămâna viitoare, vor începe acţiunile de protest care vor urma şi în luna ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel