DCNews Stiri ”Pare că, după COVID, au dispărut toți”. Disperarea unui român, proprietar de restaurant în Italia: Nimeni nu mai știe o meserie. Parcă e o rușine

”Pare că, după COVID, au dispărut toți”. Disperarea unui român, proprietar de restaurant în Italia: Nimeni nu mai știe o meserie. Parcă e o rușine

pexels/ ilustrativ

Adrian Ionilă este proprietarul unui restaurant select din Milano. El a devenit cunoscut după ce, într-un interviu pentru Corriere dela Sera, a spus că nu găsește muncitori nici pentru 4.000 net pe lună. 

În cadrul emisiunii ”Departe de România”, de pe DCNewsTV, acesta a vorbit pe larg despre criza forței de muncă din țara adoptivă. Situația este critică, spune acesta, iar în cazul forței de muncă calificate în domeniul său, situația este și mai dificilă.

„Eu vorbesc de domeniul nostru pentru că asta fac și asta știu, dar mă refer la forța de muncă calificată. Pare că, după COVID, au dispărut toți. Nimeni nu mai știe o meserie, nimeni nu mai vrea să facă o meserie manuală. Acum parcă e o rușine... 

Vezi mai mult pe DCNewsTV

În continuare el a explicat de ce un ospătar nu poate fi înlocuit niciodată: ”Într-un restaurant ca al meu, cu 100 de locuri, ai nevoie de 3-4 figuri de șefi. Un ospătar expert și două-trei figuri de ajutoare de ospătar. Ajutorul de ospătar poate fi înlocuit, poate fi un muncitor necalificat. Ajută, deschide o sticlă de apă, aduce farfuriile de la bucătărie la masa x, dar ospătarul, care e un profesionist, nu poate fi înlocuit... vezi aici mai mult

Știri similare din categoria Stiri Vezi toate articolele