DCNews Lifestyle De ce să pui cartofii în ulei încins, după ce i-ai prăjit și răcit. Trucul folosit de bucătarii cu experiență

De ce să pui cartofii în ulei încins, după ce i-ai prăjit și răcit. Trucul folosit de bucătarii cu experiență

Cei mai buni cartofi prăjiţi sunt cei care sunt trecuţi de două ori prin tratamentul termic. Prima dată trebuie prăjiţi la temperatură mică, apoi scoşi şi puşi pe un şervet de hârtie ca să se absorbă tot uleiul. După ce se răcesc puţin, se pun din nou în ulei foarte încins pentru a deveni crocanţi.

Un alt truc. Înainte să fie prăjiţi, cartofii se fierb în apă cu oţet balsamic, ceea ce le va da o savoare deosebită în interior, eliminându-se astfel și o cantitate mare de amidon din ei. De asemenea, nu se vor imbiba cu grăsime când se prăjesc.

Vezi și: Cum îți dai seama dacă friptura de pe grătar este gata. La ce să fii atent. Așa nu vei mai arde carnea!

Cum faci pizza cu blat crocant. Secretul folosit de bucătari în Italia

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele