DCNews Stiri Chiftele cu ADN de mamut. Un startup alimentar din Australia a creat specialitatea neobișnuită

Chiftele cu ADN de mamut. Un startup alimentar din Australia a creat specialitatea neobișnuită

Pixabay

Acum, unele dintre aceste informații sunt folosite pentru a produce o aproximare a cărnii de mamut într-un laborator, scrie CNN.

Vow, un startup australian de carne de cultură, a făcut ceea ce descrie ca fiind o chifteluță de mamut. Scopul proiectului, potrivit companiei, este de a atrage atenția asupra potențialului cărnii de cultură de a face obiceiurile alimentare mai prietenoase cu planeta. Marți, chifteluța se va alătura colecției de la Rijksmuseum Boerhaave - un muzeu al științei și medicinei din Țările de Jos.

„Trebuie să începem să ne regândim cum ne obținem mâncarea. Cea mai mare speranță a mea pentru acest proiect este că mult mai mulți oameni din întreaga lume încep să audă despre carnea de cultură”, a spus James Ryall, directorul științific al Vow.

Crearea „carnii de mamut”

Chiftelele nu sunt destinate consumului uman. Chiar și a numi creația „carne de mamut” este un pic cam exagerat. Este mai mult miel de laborator amestecat cu o cantitate mică de ADN de mamut.

Oamenii de știință care lucrează la proiect nu au avut acces la un depozit înghețat de țesut de mamut pe care să-și bazeze eforturile. În schimb, ei s-au concentrat pe o proteină prezentă la mamifere numită mioglobină care conferă cărnii textura, culoarea și gustul, identificând secvența ADN pentru versiunea mamut într-o bază de date a genomului disponibilă publicului.

Ei au completat golurile din secvența de ADN a mioglobinei mamut folosind informații din genomul unui elefant african. Oamenii de știință au introdus gena sintetizată într-o celulă musculară de oaie, care a fost apoi cultivată într-un laborator.

Echipa a reușit, în cele din urmă, să producă aproximativ 400 de grame de carne de mamut.

Știri similare din categoria Stiri Vezi toate articolele