Stenograma PF Daniel: procurorii riscă să fie excluşi din magistratură

Avocata Mariana Ştefan susţine că pocurorii care dau drumul la orice fel de stenograme în presă influenţează dreptul la un proces echitabil. Ea consideră că stenograma dintre Hrebenciuc şi Patriarhul Daniel este un exemplu de nepofesionalism, pentru că nu are nicio legătură cu cazul "Bani pentru campanie", instrumentat de procurori. Actuala lege nu îi sancţionează, dar când va apărea Noul Cod Penal procurorii vor putea fi traşi la răspundere.

"Nu este în primul rând moral ce fac procurorii cu aceste stenograme. Pot să le dea pentru că nu sunt sancţionaţi de nimeni, deocamdată. Doar când va apărea Noul Cod Penal aceste fapte vor avea prevăzute sancţiuni. Normal că ar trebui măcar să aibă legătură cu cazul, nu poţi să dai aşa orice stenograme", a declarat, pentru DeCe News, avocata Mariana Ştefan.

"Din păcate unii procurori îşi fac meseria în mod neprofesionist şi nu asigură dreptul la un proces echitabil. Publicarea de stenograme în presă, înainte de începerea procesului poate influenţa cursul procesului. Oamenii care apar în stenograme pot face, prin avocaţii lor, plângere la CSM. Acolo pedepsele pot varia de la sancţiune sau amendă până la excluderea din magistratură, dar asta nu s-a întâmplat niciodată până acum", a mai explicat avocata.

În presa de astăzi au apărut o serie de stenograme în care Viorel Hrebenciuc îi propune Patriarhului Daniel să obţină o linie de credit din partea unei bănci portugheze pentru Catedrala Mânturii Neamului. În stenograme nu se face nicio referire la bani daţi pentru campanie electorală sau alte avanaje pentru PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel