Recensământul dă naştere la discuţii religioase serioase. Ateii sunt chemaţi prin campanii şi pe reţelele sociale să îşi declare opţiunea, în timp ce Patriarhia Română îşi îndeamnă, de asemenea, enoriaşii "să îşi facă datoria creştinească".
"Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?" este una din întrebările Recensământului de anul acesta, întrebare care accentuează războiul dintrei atei şi creştini. Întrebarea din recensământ e cu atât mai importantă cu cât cultele vor primi bani de la bugetul de stat în funcţie de datele adunate la acest recensământ.
Campania „Afirmă ce gândeşti”, organizată de Asociaţia Umanistă Română, îi invită pe atei, agnostici, liber cugetători, sceptici sau indiferenţi faţă de religie să îşi afirme opinia la recensământ şi, în general, în public, scrie realitatea.net.
[caption id="attachment_114717" align="alignleft" width="300" caption="Remus Cernea"][/caption]„Îi invit pe cei care se consideră atei sau persoane fără religie, să afirme la recensământ acest lucru, să promoveze campania, să participe la discuțiile de pe pagina de Facebook dedicată acestui lucru. Cu cât ateii și persoanele fără religie vor fi mai multe în România, cu atât va crește șansa ca vocea lor să fie auzită, iar deciziile care îi privesc direct să nu mai fie luate de preoți sau de către reprezentanți ai instituțiilor statului mult prea influențați de către biserică”, scrie Remus Cernea, preşedintele asociaţiei.
Asta, în timp ce Basilica, agenţia de presă a Patriarhiei Române, îndeamnă pe site-ul său: Să ne declarăm identitatea creştin-ortodoxă!
"Datele statistice obţinute în urma Recensământului din anul 2011 vor fi de folos eparhiilor Patriarhiei Romane din ţară şi străinătate pentru pregătirea şi dezvoltarea programelor pastoral – misionare, social – filantropice şi cultural – educaţionale în funcţie de realitatea demografică şi problemele specifice fiecărei comunităţi de credincioşi.
Ca atare, participarea la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 reprezintă o îndatorire civică şi creştinească, având în vedere faptul că rezultatele acestuia trebuie folosite în mod corect şi conform cu realitatea", se arată în comunicatul Patriarhiei Române.
Citește și:
RECENSĂMÂNT: Ce se întâmplă dacă NU EŞTI ACASĂ sau eşti PLECAT DIN ŢARĂ
PSD îndeamnă populaţia să nu dezvăluie CNP-ul la recensământ
De joi, începe RECENSĂMÂNTUL. Vezi aici la ce întrebări POŢI SĂ NU RĂSPUNZI
AUTORECENZARE: INS a anunţat că RECENSĂMÂNTUL se poate face şi semi ONLINE, dar numai în Bucureşti
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu