La o zi după lansare, Samsung cere în justiţie interzicerea iPhone 4S în Franţa şi Italia

phone
phone

Samsung Electronics va cere în justiţie interzicerea comercializării noilor aparate iPhone 4S ale Apple în Franţa şi Italia, pe motivul încălcării patentelor, escaladând astfel disputa dintre cei doi mari producători de smartphone-uri şi tablete PC, relatează Bloomberg.

Compania sud-coreeană va depune cereri în acest sens la tribunale din Paris şi Milano, argumentând că Apple încalcă două patente în domeniul tehnologiei de telecomunicaţii wireless, se arată într-un comunicat al Samsung.

Apple a prezentat marţi modelul iPhone 4S şi vrea să înceapă comercializarea aparatului în această lună.

Cei doi mari producători de telefoane mobile se află în dispută din aprilie, când Apple a reclamat că aparatele din gama Galaxy ale Samsung copiază iPad şi iPhone.

Miza o reprezintă dominaţia pe segmentul cu cel mai ridicat ritm de dezvoltare al pieţei de telefoane mobile de 207 miliarde de dolari, unde Apple concurează cu producători de aparate dotate cu sistemul de operare Android produs de Google, scrie Mediafax.

Samsung intenţionează să facă cereri similare şi pe alte pieţe, după noi analize, potrivit comunicatului.

Apple, producător al computerului iMac şi tabletei iPad, este şi unul dintre cei mai mari cumpărători ai cipurilor şi ecranelor fabricate de Samsung.

Obiectul disputei este poziţia de lider pe piaţa smartphone, estimată că se va dubla până în 2015, când vor fi vândute un miliard de aparate, potrivit companiei de cercetare a pieţei IDC.

Apple este cel mai mare furnizor individual de smartphone-uri, dar producătorii care vând telefoane cu sistem Android domină piaţa, cu o cotă de 41,7%.

Citește și:

iPhone 5 este, deocamdată, iPhone 4S. Ce face, cât costă şi când îl poţi cumpăra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel