Atenţie la vinurile falsificate: BEM APĂ CU ALCOOL ŞI ZAHĂR. Vezi aici lista

În goana după profituri rapide şi cât mai grase, producătorii  de vinuri româneşti vând amestecuri de apă, zahăr şi alcool. Asta au descoperit experţii laboratorului oficial al Uniunii Europene care au prelevat probe de la cinci companii. Concluzia experţilor este amară: nouă sortimente de vin sunt falsificate.

Specialiştii de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol au testat mai multe sortimente din hipermarketuri. Rezultatele laboratorului oficial al Comisiei Europene arată că producătorii vindeau la sticlă, pe post de vin, apă exogena şi alcool din trestie de zahăr sau porumb, relatează Pro Tv.

Potrivit raportului, sortimentele contrafăcute sunt vinuri de masă demiseci. "Stramoşesc" si "9 poloboace" produse de SC Vinexport Trade Mark Focşani conţin zahăr în proporţie de 30, respectiv 40% şi sunt suspectate că ar avea şi apă."Perla Dunarii" produs de SC Vinton Galaţi are zahăr în proporţie de 100% şi apă. "Probele analizate de Comisia Europeană nu provin din depozitele noastre", se apară cei de la Galaţi. Urmează "Buchet", vin de masă demisec roşu şi alb produs de Casa de Vinuri Zoreşti Buzău, care conţine zahăr adăuga tîn proporţie de 30, respectiv 20%. Reprezentanţii companiei comentează că 2010 a fost un an capricios pentru viţa de vie şi ar fi cerut o derogare de la Ministerul Agriculturii ca să adauge 34 de grame de zahăr la litrul de vin. Pe listă apare şi "Babanul", un vin de masă roşu şi alb, produs de Murfatlar. Autorităţile anuntă că ar avea în compoziţie 60% adaos de zahăr, 40% adaos de apă. Producătorii nu au dorit să comenteze. Testele au aratat şi că "Alb Nobil", un vin de masă demisec alb, fabricat de SC Rom Cas Srl Dâmboviţa, este făcut din zahăr adăugat în proporţie de 100% şi 60% apă

În urma verificarilor, unele firme risaă, pe lângă amenzi, să li se ridice sau chiar să li se suspende licenţa. Prea puţin, am putea spune, pentru atentatul grav asupra a sanatăţii publice, în condiţiile când, renumitul Gheorghe Ştefanescu, pentru aceleaşi fapte, a fost condamnat la moarte în 1980 şi executat un an mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel