Ingrediente
Un kilogram de carne tocată
3 cepe
2 linguri de bulion
O ceaşcă cu orez
Sare
Piper
Un ou
Mărar
Frunze de viţă
Citeşte şi Salată de vinete, reţeta pe care trebuie să o încerci. Este simplă şi delicioasă
Mod de preparare
Căliţi ceapa, adăugaţi bulionul şi mai lăsaţi puţin pe foc.
Într-un bol, puneţi carnea tocată, ceapa călită, oul, orezul, condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi mărarul tocat mărunt. Amestecaţi bine. Luaţi o frunză de viţă, puneţi compoziţie şi înfăşuraţi. Procedaţi la fel cu fiecare frunză în parte. După ce aţi terminat de înfăşurat sarmalele, le aşezaţi într-un vas emailat şi le puneţi la fiert. Focul trebuie să fie mediu.
Se servesc cu smântână sau iaurt.
Poftă bună!