Sărățelele sunt bune în orice moment. Fie de sărbători, fie când ai musafiri, ori când îți dorești să mănânci ceva crocant, sărat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și aproximativ o oră, timp de preparare și coacere. Secretul ca sărățelele să iasă perfect este să ai răbdare și să respecți cantitățile și pașii în tocmai.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute
Timp de asteptare: 15 minute
INGREDIENTE:
- 1 kg Făină
- 300 ml Lapte
- 250 g Unt
- 1 buc. Ou
- 1 plic Drojdie
- Sare
ETAPE:
1. Se amestecă toate ingredientele cu 300 ml de lapte călduț și se frământă bine până ce devine o cocă tare.
2. Se lasă coca într-un loc călduț pentru aproximativ 15 minute.
3. Se întinde o foaie, se taie bastonașe care se ung cu gălbenuș și se presară sare, chimen, sau diverse semințe.
4. Se pune tava la cuptor la foc potrivit.