DCNews Lifestyle Clătite cu dovleac și scorțișoară. Rețetă delicioasă de sezon

Clătite cu dovleac și scorțișoară. Rețetă delicioasă de sezon

INGREDIENTE

400 g pulpă de dovleac

200 g făină

130 ml lapte

2 ouă

3 linguri zahăr

1/2 pliculeț praf de copt

un praf bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță scorțișoară

un praf sare

esența vanilie

MOD DE PREPARARE

Curăţă şi rade dovleacul sau dă-l prin robotul de bucătărie. Combină dovleacul cu zahărul şi căleşte-l la foc mic pentru 10 minute, apoi adăugă scorţişoara. Combină dovleacul cu laptele, esenţa de vanilie, ouăle bătute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea.

Încorporează făina în aluat până la omogenizare şi prăjeşte clătitele, câte 1-2 minute pe ambele părţi. Serveşte clătitele cu sirop de arţar, cu miere şi nuci sau cu frişcă alături.

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele