Cartofii carbonara se pregătesc ușor și au un gust bun datorită sosului și nu numai.
Ingrediente cartofi carbonara
1 kg de cartofi
1 ceapă mică
150 g bacon
200 ml de smântână
80 g de brânză sau cașcaval
un ou
sare
piper
alte condimente după gust.
Metodă preparare
Curăță cartofii de coajă. După ce îi tai în felii rotunde sau cubulețe, pune-i la fiert aproximativ zece minute. Amestecă smântâna cu oul, cașcavalul/brânza și condimentele. Pune cartofii într-o tavă mare unsă cu puțin unt sau ulei, adaugă ceapa tăiată cubulețe mici și toarnă peste ei sosul de smântână, având grijă să fie totul acoperit de sos.
Încinge o tigaie pe flacără medie sau mare, pune puțin ulei în ea și prăjește feliile de bacon câte un minut pe fiecare parte, apoi pune-le peste cartofi. Ca să fii sigur/ă că se îmbină bine aromele, amestecă mixul de cartofi, notează divahair.ro. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și lasă cartofii la copt circa 30 de minute.