Zvonul privind răpirea copiilor vine din Brazilia

copil
copil

Zvonul conform căruia nişte persoane misterioase răpesc copiii pentru a le preleva organele îşi are orginile în Brazilia.

Preocupat de isteria declanşată de acest zvon, ONG-ul "Mame pentru mame" a făcut câteva cercetări cu privire la originea acestuia. Cum era de aşteptat, totul este doar o legendă.

La mijlocul anilor 80, locuitorii Braziliei au intrat în panică după ce mai multe persoane au susţinut că agenţi japonezi sau americani răpesc copii din cartierele sărace, pe care îi bagă într-o dubiţă, apoi le scoate inima, plămânii, ficatul, rinichii şi ochii, după care îi abandonează pe marginea drumului.

Din păcate, informaţia falsă a depăşit graniţele ţării sud-americane. La puţin timp, poveşti despre copii răpiţi pentru organe au început să apară în Argentina, Columbia, Peru, Guatemala, Honduras, Mexico, India, şi Coreea.

Pe măsură ce căpătau mai multă popularitate, zvonurile au atras atenţia presei care început să trateze subiectul. Au început să apară versiuni diferite a răpirilor. De aici până la implicarea autorităţilor nu a mai fost decât un pas.

În Boston, SUA, mai mulţi oameni au început să vorbească despre clovni care răpesc copiii. Desigur, cei care povesteau diferite cazuri nu aveau argumente, ci recunoşteau că au auzit şi ei de la altcineva, care de asemenea nu cunoştea un caz concret.

La începutul anilor 90 isteria a ajuns şi în Europa. Au început să apară numeroase poveşti despre cazuri de copii care au fost măcelariţi. În Italia, în anul 1991, a apărut pentru prima dată informaţia că răpitorii transportau copii în ambulanţe. Alte zvonuri spuneau că organele prelevate sunt vândute arabilor bogaţi.

Isteria răpirilor de copii continuă. O ambulanță a fost atacată cu pietre în Ferentari

După o perioadă de pauză, această legendă crează din nou panică şi a ajuns şi în România, insă autorităţile spun că nu există niciun motiv de îngrijorare.

De ce un copil nu poate fi răpit la întâmplare pentru trafic de organe.

- Organele unui copil nu sunt suficinet de dezvoltate pentru a fi transplantate la un adult

- Trebuie verificată compatibilitatea. Există registre naţionale a donatorilor de organe, iar în cazul în care un bolnav are nevoie de transplant, trebuie să aştepte un timp până este găsit un donator compatibil. Deci răpirea la întâmplare a copiilor nu are niciun sens, pentru că eventualii răpitori nu fac analize de compatibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel