Zsolt Torok îl întâlnise pe Regele Mihai în aeroport: Întrebarea care îl frământa

Regele Mihai
Regele Mihai

Alpinistul dat dispărut în Munții Făgăraș este celebrul Zsolt Torok. Din păcate, a fost găsit mort. Avea 45 de ani. Unul dintre cele mai importante momente pentru cunoscutul alpinist a fost când l-a întâlnit pe Regele Mihai pe aeroportul din Viena, după o cursă la care ambii au călătorit la clasa a doua.

„Am călătorit împreună cu avionul, am făcut o fotografie, am vorbit un pic cu el şi i-am povestit cum a fost expediţia mea în Himalaya. Mi s-a părut un om fantastic. Avea aşa o simplitate, o normalitate, totuşi era Regele României şi nu era deloc îngâmfat, închipuit, nu se comporta aşa cum foarte mulţi alţii fac la ora actuală.

Am făcut o fotografie şi păstrez această fotografie cu Regele, mă bucur că l-am întâlnit în viaţă şi am avut această şansă să îl întâlnesc. Eu am povestit mai mult pentru că era curios, a văzut pe tricoul meu cu Himalaya o expediţie şi era curios de ce am făcut noi acolo.

Din partea mea, bineînţeles că exista acea întrebare şi frământare: nu s-ar putea cumva că el să revină în România cu drepturi depline şi să fie ceea ce a fost înainte să apară acest sistem de care foarte greu am scăpat cu toții? Asta era problema mea şi nici nu ştiam cum să îi spun, pentru că ştiam că îl doare şi este un punct dureros pentru el”, povestise alpinistul pentru Digi24.

Cel care a doborât mai multe recorduri în alpinismul românesc şi mondial a fost întotdeauna un susţinător al mişcării şi al ideii că muntele nu este un ucigaş, iar accidentele se întâmplă după erori umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel