Zsolt: Autonomia maghiarilor nu este un extremism, ci un drept al omului

Semjén-Zsolt
Semjén-Zsolt

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a reafirmat, joi, în cadrul lucrărilor Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, că Guvernul de la Budapesta sprijină autonomia maghiarilor din România, despre care spune că nu este un gest extrem şi a îndemnat reprezentanţii politici ai maghiarilor din ţara noastră să ajungă la consens pe chestiuni fundamentale, care privesc comunitatea maghiară.

'În ţările în care maghiarimea este în minoritate trebuie să conştientizăm că drepturile colective sunt, la nivelul comunităţii, drepturi ale omului, deci nu este o extremitate. Drepturile minorităţilor sunt drepturi ale omului. În ceea ce priveşte autonomia, maghiarii nu vor face niciodată altceva decât s-a întâmplat deja în Uniunea Europeană (UE). Şi atunci punem întrebarea: dacă pentru alţii se poate, dacă altora li se permite, atunci de ce nouă nu ni se permite? Dacă am putea accepta faptul că în UE există ceva ce este permis pentru alţii şi pentru maghiarime, pentru Secuime nu, atunci am declara că ne considerăm cetăţeni ai UE de rangul 2. Deci, autonomia nu este un extremism nu este un gest extrem pe care îl vrem, autonomia nu a fost debitată de maghiari, ci este ceva acceptat pentru alţii', a afirmat Semjen Zsolt, potrivit traducerii oficiale, scrie Agerpres.

Vicepremierul de la Budapesta a dat exemplul României, care 'intervine pentru românii din Republica Moldova, pentru valahii din Serbia sau pentru toţi românii din diaspora', susţinând că acest lucru este absolut normal şi corect, motiv pentru care şi Guvernul Ungariei poate face aceleaşi demersuri pentru comunitatea maghiară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel