Zonele din București cu taximetriști indisciplinați. FERIȚI-VĂ de ei!

Există mai multe zone în București cu taximetriști indisciplinați.

Centrul Vechi, Gara de Nord, Unirii sunt zonele din Capitală identificate de polițiștii locali, după numărul de amenzi aplicate, unde se află cei mai mulți taximetriști indisciplinați. În 2019, taximetriștii au fost amendați cu aproape 2 milioane de lei pentru refuzul cursei sau pentru suprapreț.


„Punctele - problemă ale Capitalei în privința taximetriștilor indisciplinați sunt, potrivit numărului de amenzi aplicate, Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau stațiile de taxi din apropierea marilor spitale sau a mall-urilor", transmite Poliția Locală București într-o postare pe Facebook.


În topul taximetriștilor sancționați de către polițiștii locali este L.C.V., cu amenzi de peste 20.000 de lei plus o reținere a certificatului de pregătire profesională. Acesta este urmat, la mică distanță, de I.F. cu două sancțiuni de câte 10.000 de lei dar cu două măsuri complementare aplicate de reținere a certificatului de pregătire profesională. Clasamentul e închis de V.G. cu 10.500 lei amendă și o reținere a autorizației taxi.


„De la 1 ianuarie 2019, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au inițiat 59 de acțiuni speciale care privesc activitatea de taximetrie. În această perioadă, cuantumul amenzilor aplicate pentru depistarea neregulilor se ridică la suma de 1.838.600 lei. Cele mai frecvente abateri constatate au fost refuzul cursei, solicitarea de suprapreț, neeliberarea bonului fiscal, lipsa afișării tarifului cât și intervenția asupra aparatelor de taxat prin instalarea ilegală a unor dispozitive electronice artizanale, menite să majoreze prețul real", mai arată sursa citată.
În total, peste 2.800 de șoferi de taxi au trecut prin filtrul polițiștilor.

Caz revoltător


„Ora unu dimineața. Din șirul de taxiuri care își așteaptă clienții unul prinde o comandă spre Grozăvești. Pe aparat cursa face 10 lei, călătorilor li se cere 40. Negocierea se face în geamul portierei iar taximetristul pleacă cu aparatul pe liber. În câțiva metri este oprit. Inspectorii Poliției Locale București constată contravenția și aplică șoferului o sancțiune de 10.000 de lei".


Polițiștii îi îndeamnă pe bucureșteni să refuze achitarea contravalorii unei curse dacă aceasta nu este înregistrată pe aparat. Persoanele care apelează la taximetriști sunt avertizate să nu negocieze și să nu accepte prețuri impuse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel