Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS, pornește o nouă afacere, fără legătură cu comunicațiile și televiziunea

Foto: costenergie.com
Foto: costenergie.com

Omul de afaceri orădean Zoltan Teszari, care deține firma RCS&RDS, a propus primăriei din Oradea un parteneriat în baza căruia va fi construită și operată o nouă rețea de distribuție a energiei electrice în oraș. Oradea va deveni astfel primul oraș din România care va avea două rețele de electricitate.

Compania RCS&RDS a decis să înceapă marea investiţie, care este şi o provocare pentru firmă, în municipiul Oradea. Furnizarea energiei electrice va demara cât de curând, iar în ceea ce priveşte distribuţia, aceasta va putea începe doar după aprobarea proiectului în Consiliul Local şi după finalizarea procesului de autorizare, potrivit adevarul.ro.

Teszari, supranumit "milionarul fără chip", a cumpărat şapte parcuri fotovoltaice, în mai multe zone din Transilvania, inclusiv în Bihor, cu o capacitate totală de producţie de 23,5 megawaţi.

"În acest parteneriat, Primăria Oradea va veni cu suportul tehnic, respectiv cu terenul care va fi concesionat companiei în vederea amplasării staţiilor de transfer şi distribuţie a energiei electrice. Economia pe care o va realiza oraşul va fi de 1,1 milioane euro anual, echivalentul ca valoare a construirii unui nou pod peste Crişul Repede. În Oradea vor exista astfel doi mari competitori care vor furniza energie electrică, cel mai câştigat din această competiţie fiind cetăţeanul, care va putea alege preţul cel mai mic. Oradea va fi un oraş care va putea oferi energie electrică ieftină pentru companiile care aleg să investească aici" a spus, primarul Ilie Bolojan. 

Potrivit acordului, municipalitatea va primi şi 10% din profitul înregistrat de companie din vânzarea de electricitate către terţi, dar nu mai puţin de 200.000 euro /an. Astfel, totalul economiilor la bugetul local s-ar ridica la minimum 1,1 milioane euro/an. Oradea devine, în acest fel, primul oraş din România acţionar într-un proiect de distribuţie a energiei electrice, cu beneficii economice evidente.

Alexandru Oprea, director general RCS&RDS, încheie colaborarea cu firma după 18 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel