Ziua Veteranilor. Fifor: Zi fatidică pe 11 noiembrie

11 noiembrie înseamnă şi fatidica zi din anul 2003, când Armata României a pierdut primul militar în teatrul de operaţii din Afganistan, alţi 28 de eroi urmându-l de atunci ''în sacrificiu'', amintind tuturor cât de preţioasă este libertatea, a declarat sâmbătă ministrul Apărării, Mihai Fifor, în mesajul transmis de Ziua Veteranilor

.Astăzi este o zi importantă pentru întreaga Armată a României, o zi a bucuriei, dar şi a tristeţii deopotrivă. Ne amintim cu admiraţie de misiunile pe care le-aţi îndeplinit, cu profesionalism, curaj şi dedicaţie, în ultimele decenii în teatrele de operaţii, pentru care vă mulţumim fiecăruia dintre dumneavoastră. Durerea celor 29 de familii care şi-au pierdut fiii, soţii, taţii, fraţii în aceste misiuni de luptă nu se va stinge niciodată. Ei vor rămâne veşnic în inimile noastre, eroi intraţi mult prea devreme în legendă, cărora le datorăm recunoştinţă şi pios respect, a spus Fifor. 

Potrivit acestuia, ziua de 11 noiembrie este una a comemorării eroilor în toată Europa, fiind cea care marchează intrarea în vigoare, în anul 1918, 'a unsprezecea oră din a unsprezecea zi a celei de-a unsprezecea luni', a armistiţiului dintre Antantă şi Puterile Centrale, care încheia Primul Război Mondial, un conflict devastator care a sfâşiat Europa începutului de secol XX, în bătăliile căruia au căzut şi militarii Armatei României. 

Am marcat, în acest an, la locurile de odihnă şi la monumentele ridicate în memoria lor la Mărăşti, Mărăşeşti ori Oituz, centenarul luptelor de legendă purtate sub înflăcărata deviză 'Pe aici nu se trece!', a adăugat ministrul. 

El a reamintit însă că pe 11 noiembrie 2003 Armata României a pierdut primul militar în teatrul de operaţii din Afganistan, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel