Ziua Naţională a Ambulanţei din România, la Oradea, cu peste 600 de participanţi din ţară

Peste 600 de reprezentanţi ai tuturor serviciilor de Ambulanţă din ţară vor participa, duminică, la Oradea, la festivităţile organizate cu ocazia "Zilei Naţionale a Ambulanţei din România", în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a secretarului de stat, Raed Arafat.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România, Gheorghe Chiş, a declarat joi, pentru AGERPRES, că evenimentul va reuni duminică, la ora 12,00, în Piaţa Unirii din Oradea, delegaţii ceremoniale ale tuturor serviciilor de Ambulanţă din ţară.

Programul va cuprinde prezentarea activităţii Ambulanţei pe anul 2018, a flotei naţionale de ambulanţe, aprecieri ale personalului, cu înmânarea unor diplome şi plachete etc. Un avion va survola oraşul, fluturând un banner pe care va scrie "La mulţi ani, Ambulanţa română!".

O coloană de 50 de ambulanţe din toată ţara, inclusiv o barcă din Tulcea, va efectua, de la ora 13,00, un tur al oraşului Oradea, pe un traseu aprobat de Primăria municipiului. După acest marş, finalizat tot în Piaţa Unirii, în municipiu se vor deplasa aproximativ 40 de ambulanţe, câte una din fiecare judeţ, în diferite zone aglomerate, pentru a acorda gratuit, timp de o oră, diferite testări de parametri medicali.

Ziua Ambulanţei se va încheia în cursul serii, cu un dineu festiv.

Aniversată pentru prima dată în anul 2015, când a fost legiferată, Ziua Naţională a Ambulanţei din România a fost sărbătorită, trei ani consecutiv, în Capitală, apoi la Alba Iulia, în anul Centenarului, Oradea fiind propusă şi chiar solicitată pentru acest an având în vedere dezvoltarea sa ca oraş turistic. Serviciul de Ambulanţă din România există de 113 ani în ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel