ZIUA NAȚIONALĂ - 1 DECEMBRIE. Rețetă românească delicioasă: Tocăniță de roșii cu mușchiuleț de porc

Cristina Alexandrescu / 25 noi 2016 / 12:28

ZIUA NAȚIONALĂ - 1 DECEMBRIE. De Ziua Națională poți face această rețetă delicioasă: Tocăniță de roșii cu mușchiuleț de porc

Incgrediente: 

2 buc mușchiuleți de porc , 1 morcov, 6 roșii mari – decojite și fără semințe , 1 ceapă, 1 pastranc, 5 linguri ulei, sare și piper după gust, 1 legătură mărar.

Preparare:

- Mușchiulețul de porc se tăie în felii potrivite.

- Într-o cratiță se încinge uleiul, adăugăm carnea și o prăjim câteva minute până începe să se rumenească ușor.
Se scoate carnea într-un vas și se păstrează la cald.

- În grăsimea rămasă adăugăm legumele ( ceapă , morcovul și păstârnacul ) tocate mărunt și se călesc cca 8-10 min, la foc mediu.

- După acest timp adăugăm roșiile tăiate felii , 100 ml apa caldă și lăsăm să fiarbă înăbușit cca 5 min.

- Se adaugă carnea, sărea și piperul și se continuă fierberea (cu capac) pentru încă 20 min, la foc mic.

- Când este gata se adaugă mărarul tăiat mărunt și se servește.