Ziua Națională - 1 Decembrie. Peste 3.000 de militari români vor participa la paradă

parada 1 decembrie
parada 1 decembrie

Ziua Națională - 1 Decembrie. Peste 3.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI), alături de militari din mai multe ţări, vor participa la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, se arată într-un comunicat al MApN.

Ziua Națională - 1 Decembrie. Sursa precizează că joi, 1 Decembrie, peste 3.000 de militari şi specialişti din MApN, MAI şi SRI, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa, începând cu ora 11,00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. Militarii străini vor fi din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Moldova, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania şi Statele Unite ale Americii. Tot în Bucureşti, arată MApN, va avea loc joi, începând cu ora 8,00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

'Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de parade militare, ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament şi retrageri cu torţe în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare', se arată în comunicat.

Ziua Națională - 1 Decembrie. Totodată, potrivit MApN, cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale. Repetiţiile pentru Parada militară vor avea loc vineri, de la ora 9,00, la Terenul de instrucţie Ghencea (acces din şoseaua Antiaeriană numărul 6-8) şi duminică, de la ora 8,00, în Piaţa Arcul de Triumf.

Ziua Națională - 1 Decembrie. Mai mult, sursa citată anunţă că folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

Ziua Națională - 1 Decembrie. De altfel, pentru buna desfăşurare a paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra restricţiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf pentru zilele de 27 noiembrie şi 1 decembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel