Ziua Internațională a Parkinsonului, sărbătorită printr-o campanie inedită

11 aprilie 2017 marchează, la nivel mondial, cea de-a 20-a aniversare a “Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Bolii Parkinson”. Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la recunoaşterea Bolii Parkinson ca afecţiune medicală.

”Totul devine mai dificil când corpul nu te mai ascultă”

Această realitate a pacienţilor cu boala Parkinson şi provocările unei afecţiuni cu simptome motorii stau la baza acţiunilor dezvoltate de Asociaţia de Luptă Împotriva Bolii Parkinson în luna aprilie: campanie de informare la metrou, acţiuni de informare în florării, restaurante şi centre comerciale precum şi evenimente dedicate pacienţilor.

Bucureştenii care circulă cu metroul pe 11 aprilie vor primi materiale informative despre Boala Parkinson. Acţiunea este parte a campaniei de informare realizată în parteneriat cu Metrorex, în perioada 8 – 22 aprilie. Astfel, câteva trenuri de metrou care circulă magistrala M2 şi M1-3 au devenit mesagerii campaniei, fiind personalizate cu postere, omuleţi din carton care reproduc tremorul specific bolii Parkinson şi informaţii despre această afecţiune. De asemenea, pe ecranele din toată reţeaua Metrorex va rula un film informativ.

Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Bolii Parkinson va fi punctată şi în cadrul lanţului de florării „Floria” unde toţi clienţii vor primi materiale informative, împreună cu o lalea, simbolul internaţional al Bolii Parkinson.

Acţiunile de informare vor continua, până în luna iunie, cu evenimente dedicate pacienţilor şi aparţinătorilor, în cadrul “Şcolii Pacienţilor cu Boala Parkinson şi a Familiilor lor”, dar şi cu campanii locale de informare în Constanţa şi Timişoara unde va fi expusă „Instalaţia dinLalele”.

„Instalaţia din Lalele”, ansamblu senzorial unic în România care transpune artistic prin lumina intermitentă şi vibraţia lalelelor tremorul incontrolabil, va fi expusă   în perioadele 26 – 28 aprilie şi 18 – 21 mai la Constanţa, respectiv Timişoara. Trecătorii care vor interacţiona cu lalele vor afla aspecte despre Boala Parkinson într-un mod memorabil şi interactiv şi vor primi materiale   informative.

În acest moment este estimat, la nivel naţional, un număr de 73.000 de pacienţi diagnosticaţi, Boala Parkinson fiind cea de-a doua afecţiune neurologică progresivă ca frecvenţă. La început, simptomele bolii Parkinson pot fi confundate cu procesul normal de îmbătrânire.

Tremorul este cel mai cunoscut simptom al Bolii Parkinson, dar această afecţiune înseamnă mult mai mult: rigiditatea mişcărilor, instabilitatea posturală, tulburări de vorbire şi chiar tulburări cognitive.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel