Ziua Franței, sărbătorită la București. Klaus Iohannis, marele absent

Iohannis
Iohannis

Ziua națională a Franței, aniversată pe 14 iulie, este sărbătorită astăzi, în avans, la București. Marele absent de la eveniment este președintele Klaus Iohannis, care nu a confirmat participarea, potrivit Antena 3. 

La recepția organizată de către Ambasada Franței, unde sunt aşteptaţi peste 200 de invitaţi,  a ajuns fostul președinte Emil Constantinescu, fostul premier Adrian Năstase, ministrul Justiției, Ana Birchall, fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi și alți lideri politici. La eveniment a sosit și premierul Viorica Dăncilă.

Aniversarea din acest an are loc sub semnul sezonului România- Franţa, care de-a lungul a opt luni a cuprins peste 700 de evenimente menite să aducă mai aproape cele două ţări.

Amintim faptul că, 14 iulie nu este numai sărbătorirea revoluţiei din 1789 prin cucerirea sau căderea Bastiliei, ci şi aniversarea Sărbătorii Federaţiei (Fęte de la Fédération) 1790, sărbătoarea reconcilierii şi unităţii tuturor francezilor, unde regele Ludovic al XVI-lea a jurat credinţă naţiunii şi legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel