Ziua Eroilor: Iohannis nu va veni la Buzău. În ce țară va merge

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis era așteptat la Buzău, joi, 17 mai, de Ziua Eroilor.

Din păcate pentru buzoienii care așteptau să-și cunoască președintele și altfel decât la televizor, acesta va fi plecat din țară.

Klaus Iohannis va participa, în perioada 16 - 17 mai, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, care se vor desfășura la Sofia.

Pe agenda reuniunii informale a Consiliului European de miercuri, 16 mai, se află subiecte care vizează domeniile digital, cercetare și inovare. În plus, pe fondul evoluțiilor recente în plan internațional, se va discuta despre situația privind retragerea Statelor Unite ale Americii din Planul Comun şi Cuprinzător de Acțiune (JCPOA), dar și despre decizia adoptată de SUA privind instituirea unor taxe vamale la importurile de oțel şi aluminiu.

Joi, Ziua Eroilor

Joi, 17 mai, Klaus Iohannis va participa la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest. În cadrul reuniunii, șefii de stat și de guvern vor dezbate subiecte de interes comun, precum conectivitatea, securitatea şi fenomenul migrației.

În prima sesiune, Klaus Iohannis va sublinia importanța proiectelor în domeniul conectivității, în infrastructură, energie şi rețelele digitale, întrucât acestea au capacitatea de a crește convergența între Uniunea Europeană și regiunea Balcanilor de Vest. 

În cadrul celei de-a doua sesiuni cu tema „Abordarea provocărilor comune", președintele României va evidenția faptul că, în virtutea proximității geografice, Uniunea Europeană și Balcanii de Vest sunt în relație de interdependență, fiind importantă, astfel, dezvoltarea, în continuare, a cooperării în vederea asigurării securității și stabilității regionale.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Ziua Eroilor: Incertitudine cu Iohannis la Buzău. Gălăgia din cimitir-VIDEO

Klaus Iohannis va pleda pentru acordarea unei atenții sporite întăririi statului de drept și luptei împotriva corupției. 

Era așteptat la Buzău de Ziua Eroilor

Autorităţi ale statului, oficiali militari din țară şi din străinătate au fost invitați în 17 mai, la Buzău, cu ocazia ceremoniei de reinaugurare a Cimitirului Eroilor. Primarul Constantin Toma îl invitase și pe Klaus Iohannis la acest eveniment pentru care s-au făcut investiții serioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel