Ziua Drapelului Naţional. MApN anunţă ceremonii în toată ţara

Drapel
Drapel

Ministerul Apărării Naţionale organizează, miercuri, în Bucureşti, în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile din ţară unde sunt unităţi militare, ceremonii publice de înălţare a drapelului, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional. 

În Capitală, ceremonia va avea loc începând cu ora 9,30, în Piaţa Tricolorului (din faţa Palatului Cercului Militar Naţional), în organizarea MApN, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Primăria Municipiului Bucureşti, informează un comunicat al Ministerului Apărării, transmis marţi AGERPRES.

Marţi seară, începând cu ora 19,00, va avea loc o scurtă ceremonie de coborâre a drapelului, care va fi depus, pentru sfinţire, la Biserica Brigăzii 30 Gardă 'Mihai Viteazul' din bd. Vasile Milea. Miercuri, începând cu ora 9,30, drapelul va fi readus în piaţă, va fi binecuvântat de un preot militar şi va fi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului naţional al României interpretat de Muzica Reprezentativă a MApN.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel