Ziua de CRĂCIUN. Ce să faci ca să îți meargă bine

Ziua de Crăciun îți poate aduce noroc pentru tot anul viitor. Există câteva tradiții și semne de care mulți spun că trebuie să ții cont.

Ziua de Crăciun este una dintre cele mai frumoase și așteptate zile ale anului. Din străbuni, există câteva obiceiuri și semne care îți pot spune cum va fi anul viitor. 

Este important ca în ziua Nașterii Domnului să primim colindători pentru că ei aduc belșug și fericire în casă. Tot astăzi, se spune că este bine ca o floare roșie și o crenguță de brad să existe în fiecare casă pentru că aduc armonie în familie pentru tot anul care vine. 

Citește și: Felicitări de Crăciun. Mesaje și urări speciale de Sărbători

Tot astăzi, în ziua Crăciunului, o lumânare este bine să fie aprinsă și lăsată până când se stinge singură. Se spune că lumina va ocroti căminul de un an de pagubă și de resentimente.

În cazul creștinilor, astăzi, primul colac trebuie să fie împărțit unui membru al familiei. Firimiturile nu trebuie aruncate, ci date la animale pentru că în felul ăsta, se spune că vor fi ocrotite de boli.  

În ziua de Crăciun, bătrânii spun că nu este bine să măturăm pentru a avea spor în casă. Totodată, se spune că vasele de la masa de sărbătoare să fie spălate abia a doua zi, iar apa în care sunt spălate să fie dată la vite pentru a le ocroti de deochi.

O supersitiție în ziua de Crăciun este că vor avea noroc tot anul doar cei cărora primul care le calcă pragul este un bărbat brunet sau șaten. 

Citește și: Felicitări de Crăciun. Cele mai tari mesaje și urări pentru șefi

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel