Ziua Copilului, sărbătorită cu mii de talente în Parcul Tei din Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 şi Consiliul Local Sector 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 2, organizează, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, evenimentul 'E ziua ta, copile!'.

Acţiunea se va desfăşura în data de 1 Iunie 2019, între orele 11.00-13.00, în Parcul de Agrement Tei din Sectorul 2, prilej cu care cei mici vor fi fi încântaţi cu multe surprize plăcute, alături de părinţi şi bunici.

Astfel, aleile Parcului de Agrement Tei Sector 2 - unul dintre cele mai moderne parcuri din Bucureşti, se vor transforma în această zi într-un adevărat tărâm de poveste în care copilăria, cu frumuseţea, inocenţa şi farmecul ei, va fi sărbătorită prin muzică, dans, pictură, mişcare, voie bună şi multă veselie. Evenimentul 'E ziua ta, copile!' va cuprinde jocuri interactive, programe artistice susţinute de copiii din comunitatea locală, precum şi din sistemul de protecţie socială al DGASPC Sector 2, concursuri şi multe ateliere de creaţie. În parc vor fi instalate corturi care vor găzdui ateliere de colorat, pictură şi origami, ateliere de confecţionat produse handmade şi păpuşi din linguri de lemn.

Pe scena din Parcul Tei vor evolua, în cadrul unui emoţionant moment artistic, copiii aflaţi în sistemul de protecţie socială din Sectorul 2 (Direcţia Coordonare Servicii Comunitare, Centrul de zi 'Pinocchio' şi Centrul de Servicii de Asistenţă şi Sprijin pentru Prevenirea Situaţiilor ce Pun în Pericol Securitatea şi Dezvoltarea Copiulului 'Casa din Tei'). Scena va găzdui, de asemenea, o scurtă demonstraţie de arte marţiale, susţinută de Asociaţia 'Clubul Sportiv SHIN DAITO AKA'.

Un plus de talent, energie şi muzică bună va fi adus şi de formaţia Percussionisti Adorno de la Centrul Social Educaţional Adorno al Parohiei Olari din Bucureşti. Tot pe scena din Parcul de Agrement Tei se va desfăşura concursul Miss şi Mister Copilărie.

Pe parcursul evenimentului, copiii vor avea parte de surprize la tot pasul: mii de baloane colorate oferite în dar, vată de zahăr, jucării de tip puzzle, face-painting, tenis de masă, şotron, animatori etc.

'1 Iunie este ziua în care fiecare dintre noi redevine copil. Fie că ne amintim de propria copilărie, fie că o retrăim prin ochii propriilor copii, putem doar să ne bucurăm de această zi minunată. Ne dorim, prin intermediul acestui frumos eveniment, să oferim tuturor copiilor din Sectorul 2 multe surprize plăcute şi un cadru adecvat unei zilei de sărbătoare, plin de bucurie şi cadouri. În plus, copiii din sistemul de protecţie socială, aflaţi în grija DGASPC Sector 2, vor avea un excelent prilej de a arăta cât de frumoşi şi talentaţi sunt şi ce lucruri minunate ştiu să facă', a declarat Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.

La evenimentul 'E Ziua ta, copile!' vor participa aproximativ 300 de copii din sistemul de protecţie socială, cărora li se adaugă copiii din comunitatea locală a Sectorului 2 Înscrierile la concursurile care se vor desfăşura în parc se fac în intervalul orar 10.30-11.00. Vor fi acordate cadouri atât copiilor participanţi la atelierele de creaţie, cât şi câştigătorilor concursurilor organizate în parc. De asemenea, cadouri de 1 Iunie vor ajunge la toţi copiii din sistemul de protecţie socială, aflaţi în grija DGASPC Sector 2.
Evenimentul 'E ziua ta, copile!' este organizat de Primăria Sectorului 2 şi Consiliul Local Sector 2 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 în parteneriat cu reprezentanţi ai ONG-urilor şi cei ai mediului privat.

Printre partenerii care au pus umărul la susţinerea evenimentului de 1 Iunie din Parcul de Agrement Tei se numără Asociaţia MagiCAMP, Asociaţia Psihobucuria, Heidi, Fundaţia Inimi Deschise, Editura Litera Internaţional SRL, Obor Market, NIRO Investment Group, TZMO România SRL.

Informaţii background
Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită în România şi în alte aproximativ 50 de ţări la data de 1 Iunie. Sărbătorirea acestei zile a fost propusă pentru prima dată în 1952, cu prilejul Conferinţei pentru Bunăstarea Copiilor, desfăşurată la Geneva. Pe 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluţia nr. 836 pentru a proclama o zi mondială a copilului. Adunarea a recomandat, cu acest prilej, ca începând din 1956, în toate ţările să fie instituită o zi mondială a copilului, pornind de la ideea că trebuie acordată o atenţie deosebită copiilor care reprezintă viitorul.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 asigură pentru cetăţenii Sectorului 2 aplicarea politicilor sociale în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi altor persoane, grupuri sau comunităţi aflate în nevoie socială, cu rol în administrarea şi acordarea beneficiilor de asistenţă socială şi a serviciilor sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel