Ziua Baronului Transilvaniei la Muzeul Brukenthal din Sibiu

Sibiu
Sibiu

La Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, sute de oameni au fost primiți de baron și baroneasă, de fapt, de angajați care au intrat în pielea personajelor istorice.

Rolul Baronesei Sophia a fost interpretat de Celestina Albișor, iar rolul Baronului Samuel de către Dorel Popa. Oaspeții au fost întâmpinați cu prăjituri la Palatul din Piața Mare a Sibiului. Astăzi, baronul ar fi împlinit 297 de ani.

„E foarte frumos și interesant. Îmi place foarte mult interacțiunea dintre baroneasă și oameni. Văd că prinde foarte bine reînvierea personalului istoric. Este foarte interesant. Eu lucrez ca restaurator în muzeu”, a declarat Celestina.

Eva Tudoran, o tânără din București, care a participat la eveniment, a declarat: „Îmi place mult rochia. E spectaculoasă, de gală. Am venit din București și am vrut să văd acest muzeu, despre care am auzit foarte multe lucruri bune. Când am auzit că e și acces gratuit, că e ziua Baronului, am zis ca am și noroc, nu puteam rata ocazia”.

Dorel Popa l-a întruchipat pe Baronul Samuel von Brukenthal în costumul de gală „Robe a la Francaise”: „Este o onoare să reprezinți această personalitate istorică a Transilvaniei și lucrând în acest muzeu este extraordinar să poți duce o valoare mai departe, atât prin costume, cât și pentru ce trebuie să fac pentru muzeu. Oamenii sunt încântați de costume. Eu port azi o replică făcută după costumul care îl avea Baronul pentru Gale, Robe a la Francaise. Îl purta doar pentru ocazii speciale”.

Samuel von Brukenthal a fost consilier personal al împărătesei Maria Tereza, a fost şef al Cancelariei Curţii imperiale, ajutând comunitatea săsească din Transilvania. înainte de a muri, el a deschis palatul din Piața Mare a Sibiului pentru a fi vizitat. Muzeul Brukenthal este unul dintre primele muzee din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel