Ziua Americii. Donald Trump a sărbătorit cu tancuri şi avioane

Donald Trump
Donald Trump

Sub tirul criticilor pentru că s-a invitat la marea sărbătoare de la Washington a Zilei Naţionale a SUA, 4 iulie, şi că i-a adăugat o dimensiune militară, Donald Trump a adus un omagiu joi după-amiază unei Americi unite, în opinia sa, cu prilejul unui spectacol de o amploare neobişnuită, notează AFP.

'Naţiunea noastră este în prezent mai puternică decât a fost vreodată. Este cea mai puternică în prezent', a declarat Donald Trump de pe o platformă instalată pe treptele Lincoln Memorial, monument în memoria celui de-al 16-lea preşedinte al SUA. În acelaşi loc, Martin Luther King a rostit în 1963 celebrul său discurs 'I have a dream' în favoarea egalităţii pentru afroamericani. Pe lângă parada şi focurile tradiţionale de artificii, preşedintele american a decis să dea o tonalitate militară zilei de 4 Iulie, cu blindate plasate în evidenţă.

'De peste 65 de ani, nici o forţă aeriană inamică nu a reuşit să omoare niciun singur soldat american. Pentru că cerul aparţine Statelor Unite ale Americii ', a spus el, în timp ce, potrivit program bine stabilit, cerul capitalei SUA era brăzdat de avioane ale militare. Numeroşi spectatori au purtat şepci, tricouri şi pancarte cu numele lui Donald Trump, într-o atmosferă de sărbătoare, în pofida vremii nefavorabile, printre averse de ploaie ce au ameninţat desfăşurarea evenimentului. Încălcând tradiţia de Ziua Naţională, miliardarul republican şi-a atras criticile vehemente ale democraţilor care l-au avertizat contra tentaţiei unui 'miting de campanie partizan'.

Discursul lui Donald Trump, transmis de televiziunea preferată a conservatorilor

Cu atât mai mult cu cât Donald Trump este candidat la propria succesiune în noiembrie 2020. Acest eveniment a fost 'conceput mai repede pentru a-i satisface ego-ul decât idealurile americane', a acuzat candidatul la Casa Albă Joe Biden, favorit în sondajele printre democraţi. Serviciile preşedintelui au distribuit bilete de acces special la locul evenimentului: 5.000 pentru soldaţi, potrivit Pentagonului. Alte sute de bilete au fost distribuite pe reţelele de susţinere a preşedintelui.

Discursul preşedintelui a fost transmis în direct de Fox News, televiziunea preferată a conservatorilor. După ce la 14 iulie 2017, a fost impresionat de parada militară din capitala Franţei, Paris, miliardarul republican a dorit să adauge o dimensiune militară sărbătoririi Zilei Naţionale a SUA. 'Nu este modul american' de a aduce un omagiu armatei, a declarat pentru CNN primarul democrat al Washingtonului, Muriel Bowser. Organizaţia de stânga Code Pink şi-a manifestat opoziţia desfăşurând - la sol - un 'Baby Trump', personaj gonflabil reprezentând un bebeluş coleric cu înfăţişarea preşedintelui american. Bugetul evenimentului a fost, de asemenea, denunţat, de democraţi. Donald Trump a afirmat însă că toate costurile vor fi minore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel