Zimbabwe: Robert Mugabe va fi înmormântat în aproximativ 30 de zile

Fostul preşedinte al Zimbabwe Robert Mugabe va fi înmormântat la monumentul eroilor, National Heroes Acre, din Harare în ''aproximativ 30 de zile'', a declarat purtătorul de cuvânt al familiei Mugabe, Leo Mugabe, după ce anterior afirmase că înmormântarea va avea loc duminică, relatează Reuters.

Guvernul şi liderii politici au mers la Heroes Acre, unde va fi înmormântat preşedintele Mugabe, şi ar dura aproximativ 30 de zile până la pregătirea locului respectiv, a afirmat Leo Mugabe.

Aşa că asta înseamnă că înmormântarea va avea loc după acest interval, a menţionat sursa citată.

Mugabe, care a condus Zimbabwe timp de 37 de ani, până când a fost destituit de propria armată în noiembrie 2017, a încetat din viaţă săptămâna trecută într-un spital din Singapore la vârsta de 95 de ani.

Rudele lui Robert Mugabe au acceptat în cele din urmă ca fostul preşedinte al Zimbabwe să fie îngropat la "Câmpul Eroilor", un monument naţional din capitala Harare, aşa cum îşi dorea guvernul, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al familiei, notează AFP.

Corpul său neînsufleţit a fost repatriat miercuri la Harare cu mare pompă, pentru o serie de ceremonii de omagiere, între care şi funeralii naţionale prevăzute sâmbătă pe uriaşul stadion naţional al sporturilor din capitală, în prezenţa a numeroşi şefi de stat africani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel