Zilele comunei Vlăsineşti, interzisă din cauza unui focar de pestă porcină africană

Autorităţile judeţene din Botoşani au interzis, în baza unei decizii adoptate luni, organizarea manifestărilor dedicate Zilelor comunei Vlăsineşti, ca urmare a apariţiei unui al doilea focar de pestă porcină africană.

Întruniţi, luni după-amiază, în şedinţă extraordinară, membrii Comitetului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) au dispus, printre altele, şi interzicerea organizării petrecerii câmpeneşti care ar fi urmat să aibă loc pe data de 15 august.

"Ţinând cont că la o sărbătoare a comunei vorbim de foarte mulţi oameni care ar veni să participe, din localitate şi din afara localităţii, considerăm că se impune ca evenimentul să nu mai aibă loc, pentru a preveni răspândirea acestei boli la un număr tot mai mare de animale, atât în gospodăriile locuitorilor din Vlăsineşti cât şi din alte localităţi", a precizat prefectul Dan Şlincu.

Primarul din Vlăsineşti, Andrei Bouariu, a anunţat că va anula evenimentele programate pentru 15 august.

"Este o zi foarte importantă pentru comunitatea noastră dar, având în vedere că pesta nu ne-a ocolit, vom duce la îndeplinire decizia CLCB fără echivoc şi vom face tot ce putem pentru a evita propagarea bolii", a afirmat primarul comunei Vlăsineşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel