Zile nemuncite de Klaus Iohannis, statistică cruntă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Statistica privind zilele petrecute la serviciu de Klaus Iohannis în cei 5 ani de mandat de până acum este cruntă. Conform unei analize a site-ului preşedinţiei, şeful statului a lucrat doar... 3 zile pe săptămână în ultimii 5 ani. 

Astfel, conform unui calcul, în perioada 2015-2018 au fost 1041 zile lucrătoare, însă preşedintele Iohannis nu a lucrat în 570 dintre acestea. Aici sunt incluse zilele în care nu a lucrat deloc, dar şi zilele în care şeful statului a semnat doar decrete prezidenţiale. 

Din punct de vedere statistic, în primii patru ani de mandat, Klaus Iohannis a fost prezent la serviciu în doar 45 la sută din numărul total de zile lucrătoare. În rest, şeful statului a prestat activităţi formale sau a fost plecat în concediu. 

Zilele nelucrate, în creştere de la an la an 

Analizând datele de pe site-ul preşedinţiei în care nu apare nicio activitate în dreptul preşedintelui Klaus Iohannis, se poate vedea că numărul zilelor în care şeful statului nu a muncit deloc a crescut de la an la an. Astfel, de la 23 de zile nelucrate în 2015 s-a ajuns la 108 zile nelucrate în 2018. 

Ba mai mult, dintre zilele în care sunt trecute activităţi prezidenţiale, aproape 50 la sută dintre acestea sunt legate de activităţi de semnat decrete sau altele care nu sunt precizate. 

În mod previzibil, activitatea președintelui Iohannis s-a intensificat din luna aprilie din 2019, perioadă care s-a suprapus cu campania pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe temele Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel