EXCLUSIV  Zi fierbinte. PSD - ALDE, bătălie. Luptă pe Viorel Ilie

Zi fierbinte pentru Coaliție după ședința CEx a PSD din cursul zilei de ieri.

Conducerea PSD s-a reunit ieri după amiază la sediul central al partidului din Aleea Kiseleff, pentru a discuta solicitarea premierului Mihai Tudose de remaniere a Guvernului. După discuții care au durat mai mult de cinci ore, trei miniștri au demisionat: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc.
 
În ceea ce privește solicitarea din partea premierului a demisiei lui Viorel Ilie, ALDE rămâne tare pe poziție și amenință cu părăsirea Coaliției în cazul în care Viorel Ilie este schimbat de premier. În aceste condiții un nou vot de învestire al Guvernului va avea loc în Parlament, asta întrucât se modifică structura politică. 
 
Cel puțin teoretic, dacă premierul Mihai Tudose va găsi sprijin politic pentru un Executiv fără ALDE ar putea face o schimbare totală în Guvern. Desigur, cel mai plauzibil scenariu este cooptarea UDMR-ului la Guvernare, formațiune care susține Guvernul. Problema este că UDMR nu vrea să guverneze, cel puțin nu în mod oficial. Iar motivul este unul cât se poate de simplu: UDMR nu vrea să facă parte dintr-un Guvern care are responsabilitatea organizării Centenarului Marii Uniri din 1918.
 
După lunga ședință de ieri, PSD se va reuni din nou în CEx, astăzi de la ora 13:00. Rămâne de văzut dacă premierul rămâne ferm pe poziție și va transmite că așteaptă și demisia lui Viorel Ilie, așa cum a făcut cu Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sau va recurge la un compromis cu ALDE care, pare decisă să iasă din Coaliție în cazul înlocuirii lui Viorel Ilie. 
 
[citeste si]
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel