Zeul Maimuțelor a fost arestat

Sute de persoane au fost arestate în cadrul celei mai ample operațiuni Interpol pe linia combaterii traficului cu arme.

Polițiile din opt țări din America Latină, sub coordonarea Interpol, au desfășurat mai multe raiduri la grupările de traficanți de arme, anunță Interpol, citat de AFP. Raidurile au dus la arestarea a 560 de persoane implicate în traficul de arme, între care una suspectată că furniza arme Armatei de eliberare naţională din Columbia (ELN), mai spune sursa citată.

Această operaţiune s-a derulat pe parcursul unei săptămâni și a mobilizat agenţi de poliţie din Mexic şi Columbia. Au fost confiscate în total 857 arme de foc, între care două puşti de asalt AK-47 în Costa Rica, aproape 40.000 de gloanţe, 20 de grenade şi diverse uniforme de poliţie sau militare.

Printre cei arestaţi, Agenţia de cooperare poliţienească internaţională, al cărei sediu se află la Lyon - Franţa, a menţionat că se află și un bărbat cunoscut sub numele de 'Zeus o Mono' ('Zeul Maimuţelor' în portugheză) suspectat că ar fi liderul grupării traficului transfrontalier care permite alimentarea cu arme a ELN.

Acesta a fost prins în timp ce încerca să treacă ilegal din Guatemala în Honduras. El a fost predat autorităţilor columbiene. De asemenea a fost arestat un rezident din Honduras în baza unui mandat internaţional de căutare. Interpol subliniază că această operaţiune reprezintă un pas important în destructurarea acestor reţele de trafic de arme.

VEzi și: UPDATE Lovitură de la șeful Interpol. Anunțul autorităților din China

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel