Zelenski, noul președinte al Ucrainei, cere sancțiuni aspre pentru Moscova

Vladimir Zelenski
Vladimir Zelenski

Cunoscut drept actorul ales președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski face prima mutare împotriva Rusiei. 

Volodimir Zelenski le-a cerut astăzi ţărilor occidentale să înăsprească sancţiunile împotriva Moscovei, care a decis să simplifice procedurile de acordare a paşapoartelor ruse pentru locuitorii din Doneţk şi Lugansk, regiuni separatiste din estul Ucrainei, relatează AFP.

”Ucraina contează pe sprijinul comunităţii internaţionale (...) şi pe sporirea presiunilor diplomatice şi a sancţiunilor împotriva Rusiei”, se arată într-un comunicat difuzat de echipa preşedintelui ucrainean ales, un actor de comedie fără experienţă în politică şi care a câştigat duminică turul doi al alegerilor prezidenţiale cu peste 73% din voturi.

Această decizie ”este o nouă confirmare a rolului real al Rusiei de stat agresor, care duce un război împotriva Ucrainei”, se arată în comunicat.

Preşedintele rus Vladimir Putin a simplificat miercuri, printr-un decret, acordarea cetăţeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk. Solicitanţii vor putea primi paşaport ruse în termen de trei luni de la depunerea cererii. Această decizie este considerată de mulţi observatori de la Kiev drept o încercare a Moscovei de a "testa rezistenţa" preşedintelui ales Zelenski. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel