Sute de urși koala, uciși cu buldozerele, în timpul defrișărilor, în Autralia. ”Este un masacru”

Sute de urşi koala au fost găsiţi morţi în urma unei exploatări forestiere din statul Victoria, din Australia. În speţă a fost declanşată o anchetă pentru a se vedea cine este vinovat. 

"Sute de koala au fost găsiţi morţi şi răniţi de localnici într-o zonă care ne-a fost semnalată", a declarat duminică Anthony Amis, un cercetător pentru grupul de mediu Friends of the Earth Australia.

"Au găsit koala peste care s-a trecut cu buldozerul. Sursele noastre locale ne-au spus că puteau simţi mirosul de koala aflat în putrefacţie. Este un masacru", a declarat Amis, adăugând că incidentul a avut loc în timpul activităţilor de exploatare la o plantaţie din apropiere de Portland, în sud-vestul statului Victoria, în ultimele luni, conform Agerpres. 

Sute de urşi morţi, zeci de răniţi

"Copacii de eucalipt au fost defrişaţi de o companie numită Midway până în noiembrie şi apoi plantaţia a fost predată unui proprietar local. În timpul curăţării resturilor de copaci, koala au fost ucişi de buldozere", a spus Anthony Amis.

A fost necesară eutanasierea a peste 20 de koala, a declarat autoritatea de mediu din Victoria, care desfăşoară o anchetă.

Într-un comunicat, compania Midway a respins acuzaţiile cu privire la vătămarea animalelor şi a afirmat că a lăsat un număr necesar de arbori pentru populaţia existentă de koala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel