Protest poliţişti: "Raportăm, abuzurile voastre nu le mai suportăm"

Zeci de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor protestează miercuri în faţa MAI faţă de condiţiile de muncă.;

Câteva zeci de poliţişti, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), precum şi mai mulţi angajaţi din penitenciare, protestează miercuri, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, aceştia fiind nemulţumiţi de subfinanţarea sistemului de ordine publică.

Sindicaliştii sună din vuvuzele, bat din tobe şi flutură pancarte pe care scrie:

'Peste 60% din angajaţii MAI au salariul minim pe economie', 'Avem onoarea să vă raportăm, abuzurile voastre nu le mai suportăm', 'Cetăţeni, poliţiştii sunt în slujba dumneavoastră, însă guvernanţii le fură mereu din bani'.

Preşedintele Federaţiei Sindicatului Agenţiei Naţionale a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitraşcu, a declarat pentru Agerpres că problemele cu care se confruntă angajaţii din penitenciare sunt similare celor ale poliţiştilor.

'Protestăm în primul rând în semn de solidaritate faţă de colegii noştri poliţişti şi protestăm pentru că avem exact aceleaşi probleme ca şi colegii noştri poliţişti. Este vorba de subfinanţarea sistemului penitenciar, acelaşi lucru se întâmplă şi cu poliţia, de fapt tot sistemul de ordine publică se află în aceeaşi situaţie, este vorba de condiţiile de lucru şi despre dotările precare. Nu s-a mai investit de mult în condiţii de lucru, iar dotările sunt la nivelul anilor '70', a spus Dumitraşcu.

De asemenea, acesta a mai spus că angajaţii din penitenciare solicită o legislaţie şi un cadru instituţional care să protejeze angajaţii din penitenciare faţă de agresiunile la care sunt supuşi 'aproape zilnic', de către persoanele pe care le au în custodie. Întrebat despre situaţia orelor suplimentare din cadrul penitenciarelor, Dumitraşcu a răspuns că în ultimii doi ani s-au adunat peste 1 milion de ore suplimentare neplătite.

'În sistemul penitenciar, în ultimii doi ani s-au adunat peste 1 milion de ore suplimentare, neplătite. Nu este vorba de acele ore suplimentare care au fost efectuate şi recuperate. Am cerut ministrului Justiţiei să găsească o soluţie legislativă ca pe viitor să poată fi plătite aceste ore şi să putem recupera ce s-a lucrat deja. Avem o promisiune, însă până acum nu s-a întreprins nimic în acest sens', a mai spus preşedintele FSANP.

Protestul angajaţilor din poliţie şi penitenciare se va desfăşura în intervalul orar 10:00 - 14:00.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel