Zeci de persoane la mormântul lui Mihai Eminescu

Foto: Ziarul Lumina
Foto: Ziarul Lumina

Zeci de persoane au cinstit duminică, de Ziua Culturii Naţionale, memoria poetului naţional Mihai Eminescu, la Cimitirul Bellu din Capitală, recitând fragmente din opera acestuia şi aprinzându-i la căpătâi câte o lumânare şi depunând buchete cu flori. 

O slujbă de pomenire pentru Mihai Eminescu, la 167 de ani de la naştere, a avut loc dimineaţă, fiind oficiată Sfânta Liturghie în capela Cimitirului Bellu, de către un sobor de preoţi care slujesc în cimitirele din Bucureşti, condus de preotul Gheorghe Dilirici.

Ulterior a fost săvârşită slujba Parastasului la mormântul poetului. 

La finalul slujbei de pomenire, la mormântul poetului Mihai Eminescu a fost depusă şi o coroană de flori din partea Arhiepiscopiei Bucureştilor. 

De asemenea, o delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale a depus duminică la mormântul poetului Mihai Eminescu o coroană de flori prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. 

"Vin în fiecare an cu mare dragoste şi mare iubire, pentru că el a fost un om care a iubit pământul românesc şi a fost o mare valoare, un mare scriitor, un mare politician. El nu a făcut politică, dar i-a păsat de politica României. Poeziile sale sunt mai actuale astăzi ca niciodată", a declarat Irina, o iubitoare a culturii eminesciene, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel