Zeci de persoane intoxicate la un azil de bătrâni. Patru au murit

Patru rezidenţi ai unui azil pentru bătrâni din sud-vestul Franţei au murit în urma unei posibile intoxicaţii alimentare, a declarat luni prefectura departamentului Haute-Garonne, citată de AFP.

"Douăzeci şi doi de rezidenţi ai azilului La Cheneraie din Lherm au fost victimele unei intoxicaţii alimentare în seara zilei de 31 martie, după cină", a indicat prefectura într-un comunicat, adăugând că alte 15 persoane sunt internate în stare de "urgenţă".

O anchetă "este în curs de desfăşurare pentru a determina sursa posibilei intoxicaţii alimentare" la acest azil din apropierea oraşului Toulouse, potrivit prefecturii citate.

"Resturile cinei au fost izolate şi păstrate" pentru a fi analizate, a completat Agenţia Regională de Sănătate (ARS) într-un comunicat.

ARS a demarat primele cercetări duminică seara, urmând ca luni acestea să fie continuate pe baza unui chestionar privind hrana, completat de rezidenţi.

"Suspectăm o intoxicaţie alimentară, deoarece evenimentele au avut loc după masă (...) Analizele vor începe cel târziu luni dimineaţa", a declarat subprefectul Marie-Paule Demiguel pentru canalul de televiziune BFM. Echipele de asistenţă medicală au ajuns imediat la faţa locului, urmate la scurt timp de subprefect şi de un reprezentant al parchetului.

Deschis în 2006, acest azil privat găzduieşte 82 de persoane, potrivit ARS.

Vezi și: Video. Caz scandalos la un azil de bătrâni din Italia. O româncă a fost reținută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel