UPDATE Zeci de localităţi, fără curent electric. Reacţia MAI, Carmen Dan

Zeci de localităţi au rămas fără curent electric în utlimele ore, din cauza căderilor de zăpadă care au afectat liniile de transport al energiei electrice.

UPDATE

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat joi că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza viscolului în 132 de localităţi din 13 judeţe, fiind afectaţi 32.000 de consumatori.

'Suntem în faţa primului episod de iarnă mai serios. (...) În această noapte, nu am înregistrat situaţii grave sau persoane înzăpezite, localităţi izolate, fără a avea acces la ele. Avem însă localităţi unde alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza viscolului. Conform datelor din această dimineaţă, aveam 132 de localităţi din 13 judeţe unde alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Asta înseamnă că sunt afectaţi în jur de 32.000 de consumatori, însă cei de la Electrica ne-au anunţat că lucrează (...) cu 93 de echipe în teren', a declarat Carmen Dan, la videoconferinţa cu prefecţii organizată la sediul MAI.

Vâlcea: Peste 3.300 de consumatori fără energie electrică din cauza ninsorii

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă la 3.356 de consumatori din mai multe localităţi din judeţ din cauza avariilor produse reţelelor electrice de ninsoarea căzută în cursul nopţii, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Vâlcea remis, joi, Agerpres. Mai multe echipe ale distribuitorului de energie acţionează în zonele afectate pentru remedierea avariilor, precizează sursa citată.

Consumatorii fără energie electrică sunt din zonele Horezu, Sălătrucel, Berislăveşti, Câineni, Titeşti, Perişani, Călimăneşti, Muereasca, Vaideeni, Ioneşti. Pe drumurile din judeţul Vâlcea se circulă în condiţii de iarnă şi nu sunt drumuri blocate.

Bacău: 31 de localităţi fără energie electrică şi mai multe sectoare de drumuri judeţene închise

Peste 16.000 de abonaţi din 31 de localităţi din judeţ nu au energie electrică din cauza condiţiilor meterologice nefavorabile, au anunţat, joi dimineaţa, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău. Potrivit informării distribuitorului de energie electrică, şapte linii electrice sunt afectate parţial şi două linii sunt afectate total. Un număr de 170 de posturi de transformare sunt nealimentate. 'Şase echipe intervin în teren pentru remedierea situaţiei', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Oficialul ISU a afirmat că mai multe sectoare de drumuri judeţene au fost închise preventiv. Este vorba despre: DJ 207, Pădureni-Ilişeşti de la km 24+700 la km 27+700, DJ 252 Ocheni-Găiceana de la km 75+100 la km 85+100, DJ 252B Gioseni-Bazga de la km 16+200 la km 23+100, DJ 252F, Bărtaşesti-Brad de la km 17+300 - 19+944, DJ 156H, Runc - limita cu judeţul Neamţ de la km 6+500 la km 8+509 şi DJ 156B, Blgesti-Băsăşti de la km 8 la km 14. Pentru toate aceste tronsoane de drum există rute ocolitoare.

Braşov: Circa 23.000 de consumatori din judeţ, fără alimentare cu energie electrică

Aproape 23.000 de consumatori din 16 localităţi din judeţul Braşov sunt joi fără electricitate, ca urmare a avariilor provocate de ninsorile abundente şi viscol, potrivit autorităţilor locale. Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, a transmis că un număr de 16 localităţi, 22.836 de consumatori şi 101 posturi de transformare a curentului electric, din judeţ, nu sunt alimentate cu energie electrică din cauza viscolului şi a ninsorii abundente.

Este vorba despre localităţile Prejmer, Apaţa, Măieruş, Stupini, Sânpetru, Cincu, Şercaia, Sâmbăta de Sus, Făgăraş, Drăguş, Şinca Nouă, Poiana Mărului, Fundata, Ucea de Jos, Viştea, Recea, conform sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel