Zeci de localităţi ameninţate de ape. Alunecări de teren şi inundaţii

Alunecările de teren şi inundaţiile ameninţă 26 de localităţi din Prahova, foarte multe gospodării şi locuinţe fiind afectate, iar zeci de persoane riscă izolarea.

Alunecările de teren şi inundaţiile au afectat, în ultima perioadă, 26 din cele 104 localităţi ale judeţului Prahova, mai multe gospodării şi case fiind în pericol iar zeci de persoane riscând să rămână izolate.

Potrivit unui bilanţ al Prefecturii Prahova, în ultima săptămână au fost raportate probleme în şase localităţi, după producerea unor alunecări de teren care au afectat drumuri locale şi judeţene, dar şi două gospodării. De la începutul lunii au fost raportate situaţii deosebite în 26 de localităţi, fiind vorba despre inundaţii şi alunecări de teren.

Probleme mai mari sunt în comuna Ceptura, unde şase gospodării, dar şi un drum judeţean sunt puse în pericol de o alunecare reactivată şi la Boldeşti-Scăeni, zona Seciu, unde două locuinţe sunt în pericol, una dintre ele prezentând un grad crescut de risc iar o alta, rupturi şi denivelări.

Totodată, aici sunt afectate şi un drum de acces, alimentarea cu energie electrică şi iluminatul public. Tot în oraşul Boldeşti-Scăeni, o locuinţă este izolată după ce un drum a alunecat cu valul de pământ. În comuna Aluniş, 74 de persoane riscă să rămână izolate, în condiţiile în care DJ 214 este pus în pericol de o surpare, iar la Plopu o alunecare de teren care s-a reactivat ameninţă două case.

De asemenea, o alunecare masivă produsă la Gornet afectează şase proprietăţi, inclusiv o casă, alte trei imobile sunt afectate de alunecări la Scorţeni iar la Chiojdeanca sunt probleme cu mai multe drumuri şi două gospodării.

[citeste si]

Potrivit Prefecturii Prahova, până la acest moment o singură persoană s-a mutat din locuinţa afectată de alunecări de teren, alte câteva fiind notificate, ele continuând să stea însă în case.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel