Zeci de angajați ai DGASPC Gorj, anchetați de DIICOT

medicamente
medicamente

Procurorii DIICOT au declanșat o amplă anchetă privind administrarea medicamentelor psihotrope, fără rețetă, pacienților.

Mai multe substanțe halucinogene au fost administrate copiilor și bătrânilor în mai multe centre sociale din județul Gorj, fără prescripția medicului specialist. Culmea este că despre aceste practici pentru calmarea pacienților se știe de mai bine de trei ani, când fosta conducere a DGASPC Gorj a dispus mai multe anchete interne. Informațiile erau că pentru a îi liniști sau adormi, mai mulți bătrâni și copii din centrele sociale ar fi primit medicamente psihotrope fără rețetă. Toți angajații vizați atunci au fost sancționați. Pentru că au continuat să administreze aceste pastile sunt anchetați.

Anchetă amplă

Situația face acum obiectul unui dosar penal înregistrat la DIICOT. Sunt vizați medici, asistenți, directori dar și alți angajați în aceste instituții de asistență socială. "Ni s-au solicitat anumite documente cu privire la acest caz. Medicamentele cu conținut stupefiant sunt administrate în baza prescripției medicale a medicului specialist", spune Laurențiu Diaconescu, șeful DGASPC Gorj. Informațiile arată că medicamentele psihotrope ar fi fost administrate copiilor și bătrânilor din cele trei centre administrate de DGASPC Gorj. În cele trei centre, două din Târgu Jiu și unul în localitatea Dobrița, sunt găzduite, în total, 285 de persoane.

Vezi și: Descoperire de SENZAȚIE în casa copiilor drogați din Suceava  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel