Urmărește emisiunea live


SUA, studiu. Exerciţiile fizice, ajutor pentru memorie

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

O activitate fizică moderată ajută la ameliorarea imediată a memoriei, nu doar la cei vârstnici ci şi la persoanele tinere, deoarece contribuie la o mai bună conexiune între ariile cerebrale care exercită această funcţie, potrivit unui studiu publicat luni de University of California Irvine (UCI).

Studiul este o confirmare cheie în prevenirea bolilor mintale şi senile asigurând că zece minute de 'efort uşor' pe zi poate determina 'beneficii cognitive considerabile'. 'Hipocampul este fundamental pentru crearea de noi amintiri şi este una din primele zone ale creierului care se deteriorează cu înaintarea în vârstă şi mult mai sever la cei care suferă de Alzheimer', potrivit lui Michael Yassa, profesor la UCI şi unul din responsabilii studiului. 'Ameliorarea funcţiei hipocampului este esenţială pentru ameliorarea memoriei în situaţii cotidiene', a precizat Yassa.

Studii, bazate pe imagini RMN

Pentru acest studiu, realizat în comun cu Universitatea Tsukuba din Japonia şi publicat luni în revista ştiinţifică Proceedings, cercetătorii au utilizat imagini de rezonanţă magnetică de mare rezoluţie. Potrivit Yassa, director la Center for the Neurobiology of Learning and Memory, studiul sugerează că 'mici exerciţii de plimbare zilnică pot avea efecte considerabile pentru ameliorarea memoriei şi a cunoaşterii'. La studiu au participat 36 de adulţi tineri şi în stare bună de sănătate. Studiul a demonstrat că perioade scurte de exerciţii moderate duc la creşterea conexiunii 'între circumvoluţiunea dinţată din hipocamp şi ariile corticale legate de procesarea detaliată a memoriei'. Rezultatele studiului oferă o bază importantă pentru motivarea persoanelor în vârstă să realizeze exerciţii moderate periodice, notează cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel