Sute de desene ale lui Yves Saint Laurent, la licitație

Desene neexpuse ale lui Yves Saint Laurent vor fi scoase la licitație.

Sute de desene ale creatorului de modă francez Yves Saint Laurent, neexpuse vreodată şi care erau destinate unui proiect din anii '60, vor fi scoase la licitaţie miercuri, 19 decembrie, la Paris potrivit casei Cornette de Saint Cyr citată vineri de AFP.

Provenite din colecţia şi moştenirea editorului parizian Jacques Damase, aceste desene urmau să ilustreze o carte pentru copii, Un Diable a Paris, care până la urmă nu a fost tipărită.

"Întâlnindu-l pe Yves Saint Laurent prin intermediul lui Roger Vivier, Jacques Damase i-a comandat aceste desene excepţionale rămase în colecţia sa", a precizat casa de licitaţii, care a estimat planşele între 300 şi 1.500 de euro.

În spiritul desenelor lui Cocteau, Yves Saint Laurent a reprezentat personaje jumătate om - jumătate animal, cu capete de taur, aripi de fluture, sau feţele mascate, reprezentând diavoli sau drăcuşori.

Ansamblul desenelor este expus în perioada 14 - 18 decembrie, între orele 11:00 şi 18:00, iar intrarea este liberă (6, avenue Hoche - 75008 Paris).

Citește și: Catherine Deneuve, garderoba Yves Saint Laurent. Licitație eveniment

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel