Yemen: Separatiştii se retrag din mai multe sedii publice din Aden

Forţele separatiste ale Consiliului de tranziţie al Sudului (STC) s-au retras sâmbătă din mai multe sedii publice din Aden capturate recent de la trupele fidele preşedintelui yemenit, a anunţat sâmbătă un membru al guvernului, transmite AFP. 

Sediul guvernului, cel al Consiliului suprem de justiţie şi cel al Băncii Centrale, precum şi spitalul din Aden au fost evacuate de separatişti, a anunţat pe Twitter ministrul informaţiilor al guvernului recunoscut internaţional, Muammar al-Iryani.

Pregătirile sunt în curs şi pentru o retragere a separatiştilor din sediul Ministerului de Interne şi de la rafinăria din Aden, a adăugat ministrul. Începerea acestei retrageri fusese anunţată anterior într-un comunicat al coaliţiei conduse de Arabia Saudită, care intervine din 2015 în Yemen împotriva rebelilor houthi sprijiniţi de Iran.

Retragerea are loc la presiunea conjugată a Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite, dornice să-şi refacă alianţa pusă la încercare de luptele de săptămâna trecută între două forţe armate la Aden, una susţinută de Ryad, iar cealaltă de Abu Dhabi. Forţele separatiste ale Consiliului de tranziţie al Sudului, denumite 'Cordon de securitate' şi înarmate de Emirate, luaseră avantaj asupra trupelor fidele preşedintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi, susţinut de Arabia Saudită. Luptele s-au soldat cu cel puţin 40 de morţi şi 260 de răniţi în patru zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel