Yahya Jammeh, liderul din Gambia, părăsește puterea

Yahya Jammeh a anunțat sâmbătă la televiziunea de stat din Gambia că va părăsi puterea, după discuții de ultimă oră cu mediatorii internaționali și sub amenințarea unei intervenții militare vest-africane. 

"Am decis astăzi (vineri) să părăsesc conducerea acestei mari națiuni, cu o infinită gratitudine față de toți gambienii", a declarat Yahya Jammeh.

La conducerea Gambiei din 1994, Yahya Jammeh a refuzat să îi cedeze puterea lui Adama Barrow în pofida înfrângerii sale la prezidențialele de la 1 decembrie al căror rezultat îl contestă.

Yahya Jammeh a declarat că plecarea sa, după săptămâni de criză, ține numai de decizia sa, în pofida unei foarte puternice presiuni exercitate de liderii din Africa de Vest pentru a se retrage și în ciuda unei operațiuni militare vest-africane pe teritoriul Gambiei, operațiune în prezent suspendată în așteptarea rezultatelor medierii în curs.

Această mediere a ultimei șanse a fost dusă la Banjul de președintele Guineei, Alpha Condé, și Mauritaniei, Mohamed Ould Abdel Aziz, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel